Tuesday, January 31, 2017

Hjemmelagde baguetter!

BAGUETTEN er en av mine lidenskaper.
Smaker godt og passer nesten til all slags mat!
Til frokost, lunch eller til middag.


Det er mange oppskrifter på baguetter - noen virker kompliserte.
Jeg har valgt en enkel oppskrift, og jobbet litt med blandingsforholdet 
slik at det passer meg. Disse baguettene er både enkle og gode!

Du trenger:
1 kg hvetemel
7 ½ dl vann
1 ss havsalt
½ pk gjær
Ferskere bakst

Dette gir 5 baguetter.

Sånn gjør du det:
Bland alle ingrediensene, men hold tilbake 1 dl vann. Bruk gjerne bakemaskin og start eltingen på lav hastighet og øk etter hvert. Når deigen er nesten ferdig tilsetter litt og litt av vannet du har igjen til de får en blank og smidig deig. Deigen skal ikke være klissen, du må justere tørt og vått.


Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, 1-2 timer.

Elte deigen godt sammen på en melet bakematte i ca 2 minutter slik at luftet blir knadd ut.
Dele deigen i 5 like store emner og rulle dem til 5 store boller. La dem heve under plast/klede til de er dobbelt så store, ca 30 min.


Sett ovnen på 225°C.

Rulle de 5 bollene til avlange brød. Baguette betyr pinne på fransk.
Legg dem på bakepapir på et bakebrett og la dem heve i nye 30 min eller dobbelt så store.


Pensle baguettene med vann, drysse over mel og snitte dem på tvers med en skarp kniv/barberblad.

Steke dem i 220°C i ca 15-20 min. eller til du er gyldene på fargen.


La baguettene avkjøles på rist.
Serveres til middagsretter eller som lunch-baguetter med pålegg.


Passer perfekt med en Quiche Lorraine til!

No comments:

Post a Comment